Op 12 oktober om 15:00 wordt hij weer gespeeld: De mooiste amateurvoetbalderby van Nederland. IJsselmeervogels tegen Spakenburg. Een broedertwist die het dorp Spakenburg twee keer per jaar verdeeld in twee kampen: de rooien (IJsselmeervogels) en de blauwen (Spakenburg).

De wedstrijd is steevast uitverkocht. Ruim 8.000 toeschouwers uit binnen- en buitenland, aan de rode kant van Sportpark ‘De Westmaat’, waar de stadions van beide clubs pal aan elkaar grenzen, wordt deze clash uitgevochten. Qua beleving en sfeer staat deze wedstrijd voor de voetballiefhebber op hetzelfde lijstje als Ajax-Feyenoord, Real Madrid-Barcelona en Rangers-Celtic. Maar ook voor de cultuurliefhebber een kans om een stukje immaterieel erfgoed te beleven. Wist u dat zelfs de New York Times heeft geschreven over dit evenement?

Unieke derbysfeer
Hoe maakt u kans om deze unieke wedstrijd mee te beleven?
Als sponsor van IJsselmeervogels mogen wij twee VIP kaarten voor toegang tot de VIP tribune en sponsorhome ‘De Kantine’ met buffet na de wedstrijd weggeven. Daarnaast is de Spakenburgse dorpsderby niet compleet zonder de traditionele pre-party. Deze gaat vooraf aan de wedstrijd. Met de pre-party komt u in de stemming met hapjes en dranken waar u kunt genieten van visdelicatessen als gebakken vis en Hollandse Nieuwe haring.

Wij verloten de VIP kaarten aan onze Facebook en Twitter volgers. Wilt u deze wedstrijd als VIP bijwonen? Wordt dan volger van onze Facebook en/of Twitter pagina’s. Doe dit vóór 9 oktober a.s.! Er wordt één winnaar geloot, deze ontvangt beide kaarten.