In het laatste kwartaal van 2019 zijn twee prachtige erfgoedwebsites opgeleverd. Dankzij toepassing van de nieuwste technieken en standaarden is er alles aan gedaan online bezoekers een optimale erfgoedbeleving te bieden. Dankzij de geïntegreerde Atlantis publieksomgeving hebben de erfgoedcollecties de hoofdrol. In deze nieuwsbrief worden deze websites gepresenteerd.

Is uw organisatie óók toe aan een nieuwe website? Of wilt u op een andere manier vrijblijvend geadviseerd worden over collectiebeheer en online presentatie? Neem contact met ons op via onderstaande knoppen.

Gooi & Vecht Historisch

Voor het Streekarchief Gooi- en Vechtstreek en het Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen is een nieuwe website opgeleverd. Dankzij een frisse uitstraling en een rijk aanbod aan erfgoedcollecties hebben zij zich er voor ingezet de erfgoedbeleving van de online bezoekers te verhogen. Op deze website komen binnenkort ook nieuwe Crowdsourcing projecten beschikbaar. Het indexeren van de Woningkaarten van Laren 1925-1939 was het laatste project en is succesvol afgerond. De website is te bekijken via www.gooienvechthistorisch.nl

Historisch Centrum Overijssel

Voor het Historisch Centrum Overijssel is een volledig vernieuwde website opgeleverd zodat bezoekers nog beter kunnen vinden wat zij zoeken. De twee websites MijnStadMijnDorp en Onderzoekoverijssel zijn samengevoegd waardoor alle informatie en collecties nu op één plek te vinden zijn. Daarbij is er op ingezet een community website neer te zetten waarbij input vanuit het brede publiek geplaatst en gebruikt kan worden. De resultaten van een gebruikersonderzoek hebben geleid tot de opgeleverde functionaliteiten en vormgeving. De website is te bekijken via www.mijnstadmijndorp.nl

Verhalen
MijnStadMijnDorp biedt de mogelijkheid voor aangesloten partijen en publiek om o.a. verhalen en multimedia toe te voegen aan de website. Dankzij deze functionaliteit wordt de historische kennis van webbezoekers optimaal gebruikt. Deze input is van onschatbare historische waarde. Er is techniek gerealiseerd waarbij deze content via de website rechtstreeks in Atlantis wordt opgenomen. Zo worden deze op de website en in het beheersysteem volledig doorzoekbaar en zijn de verhalen en multimedia te relateren aan records in de database. Bekijk de verhalen via deze link. Naar verwachting komt vergelijkbare functionaliteit in een gestandaardiseerde vorm in Q1 2020 beschikbaar voor Atlantisklanten. Hier volgt nadere informatie over. 

DEVENTit websites

Ook onze eigen website is volledig vernieuwd. Er zijn welgeteld drie websites opgeleverd, die dankzij interne koppelingen aan elkaar doorverwijzen. Zo is er voor Atlantis een compleet eigen website gekomen waar al onze producten voor de erfgoedsector worden toegelicht. Deze website wordt nog uitgebreid met aanvullende content en informatie. De websites zijn bereikbaar via: www.deventit.nl / www.atlantis-erfgoed.nl / www.cibis-uitvaart.nl 

Met vriendelijke groet,
het DEVENTit team