Online presentatie van collecties

Wij organiseren online video sessies om in te gaan op een zeer actueel onderwerp: Het online aanbieden van archief-, museale,- en erfgoedcollecties. Wilt u virtueel aanschuiven bij een sessie? Wees welkom en laat u inspireren van de mogelijkheden en voordelen van collectiepresentatie.

Onderwerpen

  • Het bieden van een optimale erfgoedbeleving aan de online bezoekers
  • Interactie met, en input verzamelen van, de online bezoekers
  • Collecties voorbereiden op online presentatie
  • Omgaan met auteursrechten en niet-openbare objecten
  • Vanuit één wegomgeving verschillende erfgoedbronnen aanbieden

Inschrijven

Er zijn drie momenten gekozen waarop deze sessies georganiseerd worden. Via onderstaande knoppen kunt u kenbaar maken online aan te willens schuiven. Koffie, thee en koek is helaas niet inbegrepen. Dat maken we op een later moment met u goed. De sessie zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen.

Komen deze momenten niet goed uit, en wilt u toch graag wat informatie. Laat het ons weten en wij zullen de informatie zonder verplichtingen toesturen. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Nadat u kenbaar hebt gemaakt mee te willen doen, verzenden wij u een uitnodiging. Deze bevat een link naar het video platform. Hier staan ook instructies hoe u mee kan doen. Het is heel eenvoudig en meedoen kan via desktop, laptop, smartphone of tablet. Op het gekozen moment start de sessie. De software staat zowel het gebruik van camera en microfoon toe, maar het hoeft niet. 

Wat mag u verwachten?

Professioneel opgenomen sessies die vooraf opgenomen zijn, met speciale effecten en studioverlichting? Nee. ‘Gewoon’ een live sessie met praktische informatie waar interactie en vragen stellen mogelijk is, gehouden vanuit onze huis- of zolderkamers. Met incidenteel een huilende baby, stofzuiger of deurbel op de achtergrond😉

Atlantis Responsive Publieksomgeving 

Het Atlantis platform is volledig webbased. Dit houdt in dat Atlantis gebruikers vanuit huis volledig toegang hebben tot de beheeromgeving. Online presentatie van collecties gebeurt doormiddel van een Atlantis Publieksomgeving. Dat is een online zoekomgeving die gekoppeld is aan de beheeromgeving. Geselecteerde collecties worden hier toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Collecties uit systemen van derden

Een Atlantis Publieksomgeving is niet alleen bedoelt voor collecties uit Atlantis. Dankzij slimme koppelingsmogelijkheden kan deze ook gebruikt worden voor presentatie van collecties uit systemen van derden zoals Axiell Adlib, MAIS-Flexis, Memorix, TMS tot eenvoudige databases als Access of Excel.

Meer informatie

Lees meer over online presentatie van collecties via www.atlantis-erfgoed.nl/presentatie

Met vriendelijke groet,
het DEVENTit team