Door een samenwerking tussen Koninklijke Bibliotheek en DEVENTit is het nu mogelijk om kranten, tijdschriften en boeken die ondergebracht zijn in Atlantis aan te bieden aan Delpher. Deze koppeling werkt ook andersom: via Delpher gepubliceerde kranten, tijdschriften en boeken kunnen doorzocht en gepresenteerd worden via het Atlantis publieksportaal.

Delpher

Delpher is een online platform van de Koninklijke Bibliotheek. De website van Delpher biedt miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften aan. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. In Delpher zijn meer dan 1,3 miljoen kranten, 4,4 miljoen tijdschriftpagina’s en meer dan 500.000 boeken van de 15de tot de 21ste eeuw opgenomen. In het totaal zijn meer dan 100 miljoen pagina’s beschikbaar.

Kranten aanbieden aan Delpher

Door een koppeling tussen Delpher en Atlantis wordt het online bereik van uw krantencollecties vergroot. Omdat de raadpleging van de in Delpher gevonden kranten in Atlantis gebeurt, stimuleert dit ook het aantal bezoekers aan uw eigen Atlantis publieksportaal.

Krantcollecties Regionaal Archief Nijmegen

De kranten uit de krantenbank van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangeboden aan Delpher. Hierdoor zijn via Delpher de ruim 340.000 pagina’s van o.a. De Gelderlander te doorzoeken. De raadpleging van de gevonden kranten vindt plaats binnen de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen.

Bekijk de kranten en de koppeling tussen Delpher en Atlantis 

Kranten in Delpher integreren met Atlantis

Ook is het mogelijk om kranten die worden gepubliceerd via Delpher binnen het Atlantis publieksportaal integraal te doorzoeken en te presenteren, tezamen met de overige archief- en erfgoedcollecties. Hierdoor kunnen organisaties waarvan kranten in Delpher opgenomen zijn, deze naadloos integreren met het eigen online publieksportaal. Zo presenteert Cultuur Onder Dak Apeldoorn kranten van Delpher binnen de eigen publieksomgeving. Bekijk de publieksomgeving van CODA en zoek binnen de collectie ‘kranten’ om de  krantcollectie vanuit Delpher te bekijken.

Met vriendelijke groet,
het DEVENTit team