Collectieregistratie en het online aanbieden van collecties zijn populaire onderwerpen bij musea. Deze digitale transitie kan een hoop vragen oproepen. Tegelijkertijd biedt dit nieuwe kansen. Tijdens deze webinar spreken we over deze onderwerpen en bijbehorende vraagstukken.

Uitnodiging: Webinar ‘De stap naar een digitaal museum’

 

https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000018134010_zc_v31_1606295504586_archief.jpg

Webinar ‘De stap naar een digitaal museum’

Donderdag 25 februari 2021 om 10:30

Collectieregistratie en het online aanbieden van collecties zijn populaire onderwerpen bij musea. Deze digitale transitie kan een hoop vragen oproepen. Tegelijkertijd biedt dit nieuwe kansen. Tijdens deze webinar spreken we over deze onderwerpen en bijbehorende vraagstukken: zoals: Waar moet je rekening mee houden? Welke kansen biedt dit voor ons museum? Waar kun je terecht voor advies en welke hulpmiddelen zijn er?

Doe mee en laat je informeren over de digitale transitie bij musea
Wij bieden je een informatieve webinar over deze stap naar een digitaal museum.
Er zijn twee gastsprekers uitgenodigd met veel kennis en expertise op dit onderwerp. Het belooft een bomvolle sessie te worden met veel praktische tips en info. Ondewerpen als collectieinformatieplan, collectieregistratie, beschikbaarstelling, digitale duurzaamheid, samenwerking en (linked) open data komen aanbod.

Inschrijven

Deze sessie wordt live gegeven op donderdag 25 februari om 10:30. Via de knop ‘Aanmelden’ kom je bij de registratiepagina. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met een link naar de sessie. Deze webinar duurt ongeveer 45 minuten. Komt dit moment niet goed uit? Kies dan voor ‘Later terugkijken’ zodat wij je na afloop de opgenomen sessie kunnen delen. Meedoen is gratis en vrijblijvend.

Werken de knoppen niet? Geef je aanmelding door via email: ldiermen@deventit.nl

   

Antoinette Schoehuizen – Het Kunstburo

Zelfstandig adviseur voor musea en archieven op het gebied van onderwerpen als collectiemanagement, creatieve concepten en digitaliseren van kunst en erfgoed. Om dit concreet te maken spreekt zij in een informatieplan over ‘De 3 B’s’: Beheer, Beschikbaar en Bruikbaar. In deze webinar zal zij het woord nemen om verdieping te geven op dit geheugensteuntje. Lees hier meer over Antoinette en Het Kunstburo. 

Sies Vonk – Erfgoedcoach Netwerk Digitaal Erfgoed

Sinds 2019 heeft elke provincie een erfgoedcoach waar erfgoedinstellingen terecht kunnen voor advies over het duurzaam digitaal toegankelijk maken van erfgoed. Sies is erfgoedcoach voor de provincies Brabant en Zeeland. Instellingen die bij Sies aankloppen kunnen rekenen op zijn expertise en krijgen uitleg over beschikbare hulpmiddelen. Tijdens het webinar zal Sies meer vertellen over deze hulpmiddelen en vertelt hij over een nieuw samenwerkingsplatform waarbij musea en erfgoedpartijen uit de provincie Zeeland gezamenlijk aan de slag kunnen met collectieregistratie en online presentatie van collecties. Lees hier meer over Sies. 

Hoe kan ik meedoen met deze webinar?

Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met een link naar de sessie. Je kunt meekijken via je computer, laptop, tablet of smartphone. Je hoeft geen programma te installeren en kunt direct via de browser meekijken. Je komt zelf niet in beeld en krijgt de mogelijkheid tot vragen stellen via een chatfunctie.  

Voor wie?

Deze sessie is met name geschikt voor management, medewerkers en vrijwilligers van musea. Natuurlijk bevat deze sessie ook zeer nuttige tips voor een ieder die zich bezighoudt met archieven, erfgoed en digitale duurzaamheid. Wij nodigen je dan ook van harte uit deze uitnodiging te delen met je collega’s of collega-instellingen.

Met vriendelijke groet,

het DEVENTit team

https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000018134010_zc_v8_atlantis_logo.png

https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000018134010_zc_v8_beleef_het_erfgoed.jpg