Aankomende woensdag 20 oktober 2021 geven wij het webinar ‘Linked Open Data’ waarbij ingegaan wordt op de vraagstukken die dit onderwerp kan oproepen zoals: ’Wat is Linked Open Data?’, ‘wat kan ik er mee?’ en ‘hoe pas ik het toe?’. Samen met gastsprekers Ivo Zandhuis en Boudewijn Ridder belooft het een bomvolle sessie te worden vol praktische tips en nuttige info. Uitnodiging: Webinar over Linked Open Data
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Uitnodiging: Webinar over Linked Open Data

     

Webinar over Linked Open Data

Linked Open Data is een belangrijk onderwerp voor archieven, musea en andere erfgoedinstellingen. Door Linked Open Data te gebruiken en te publiceren wordt een zo hoog mogelijke bruikbaarheid van data gegarandeerd. Dit draagt bij aan de kwaliteit van databases en de relevantie van informatie voor het publiek. Tegelijkertijd kan deze ontwikkeling een hoop vragen oproepen zoals; 'wat is Linked Open Data?', 'wat kan ik er mee?' en 'hoe pas ik het toe?'. 

     

Doe mee 

Wij nodigen je uit voor een informatief webinar over Linked Open Data waarin we deze vragen willen beantwoorden. Er zijn twee gastsprekers uitgenodigd met veel kennis en expertise over dit onderwerp. Het belooft een bomvolle sessie te worden met praktische tips en nuttige info.

     

Inschrijven

Deze sessie wordt live gegeven op woensdag 20 oktober om 10:30. Het webinar duurt ongeveer 60 minuten. Kies hieronder voor 'Aanmelden' om bij de registratiepagina te komen. Komt dit moment niet goed uit? Kies dan voor 'Later terugkijken'  zodat wij je na afloop de opgenomen sessie kunnen toesturen. Meedoen is gratis en vrijblijvend. 

Maak vast kennis met de gastsprekers

Ivo Zandhuis - Adviseur Cultureel erfgoed & ICT

Ivo Zandhuis is zelfstandig adviseur voor archiefinstellingen, bibliotheken, musea en archeologen op het gebied van digitale ontsluiting. Ivo is met name expert op het gebied van het bruikbaar beschikbaar stellen van collecties door middel van Linked Open Data. Ivo is tevens extern adviseur voor Netwerk Digitaal Erfgoed.

 

Boudewijn Ridder - RAAF Projecten

Boudewijn Ridder biedt musea en andere non-profit instellingen advies en begeleiding bij projecten met betrekking tot kennisnetwerken en digitale educatie. Boudewijn begeleidt verschillende projecten waarbij Linked Open Data toegepast wordt of bereid organisaties voor op het gebruik ervan. 

Hoe kan ik meedoen aan het webinar?

Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met een link naar de sessie. Vlak voor aanvang wordt een reminder gestuurd. Je kunt meekijken via je computer, laptop, tablet of smartphone. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden. Je komt zelf niet in beeld en bent niet te horen. Interacties zoals het stellen van vragen tijdens het webinar worden mogelijk gemaakt via een chatfunctie. 

Voor wie?

Deze sessie is met name interessant voor management, medewerkers en vrijwilligers van archieven, musea en andere erfgoedinstellingen. We nodigen je dan ook van harte uit deze uitnodiging te delen met je collega's of collega-instellingen. 

   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000021464004_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen