Lees ons laatste nieuws via dit bericht.Zomernieuwsbrief Atlantis ðŸ”†
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Project uitgelicht: Werelderfgoed Kinderdijk
  • Atlantis Anonimiseren toegevoegd aan productaanbod
  • Schermbouwer
  • Vacatures
  • Groepsopleiding volgen over Atlantis
  • Bruikleencontract uit Atlantis
  • Uitgelicht: Zoeken met jokertekens

     

Project uitgelicht: Werelderfgoed Kinderdijk

Het Werelderfgoed Kinderdijk laat zien hoe Nederland al eeuwen leeft, vecht en samenwerkt met het water. Door de jaren heen zijn verschillende technieken gebruikt om slim om te gaan met water. Een molencomplex zoals in Kinderdijk vind je nergens anders ter wereld. Het ingenieuze systeem van molens en gemalen houdt de grond al eeuwen droog. De duurzame samenwerking tussen natuur in de polders van Kinderdijk is uniek, daarom is dit gebied toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ontdek bij het Werelderfgoed Kinderdijk de geschiedenis van Nederland onder de zeespiegel, de bijdrage die de Nederlanders hebben geleverd aan de technologie om water onder controle te houden, de verschillende manieren van afwatering en bekijk de 19 bewaarde windmolens. 

De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk heeft Atlantis gekozen om haar unieke collectie op een duurzame wijze te beheren, registreren en in de toekomst te presenteren via de website. Hiervoor hebben zij gekozen voor de museum module.
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000025003008_zc_v62_1660737075421_schermafbeelding_2022_08_17_om_12.30.43.jpg
     

Atlantis Anonimiseren toegevoegd aan productaanbod     

In onze vorige nieuwsbrief is geschreven over het AVG anonimiseringsproject voor RKD. Deze functionaliteit is in gestandaardiseerde vorm beschikbaar gekomen voor iedereen. Op onze website is vanaf vandaag meer te lezen over dit product. 

Gedigitaliseerd erfgoed kan allerlei privacy gevoelige of niet openbare informatie bevatten. Met Atlantis Anonimiseren wordt een tool geboden om privacygevoelige onderdelen te vinden en af te lakken. Deze tool biedt een unieke combinatie tussen bulkverwerking en handmatige controle.

Atlantis Anonimiseren is als aanvulling op een bestaande Atlantis omgeving af te nemen of kan als lose oplossing ingezet worden. In geval van dit laatste kan bijvoorbeeld een koppeling gerealiseerd worden met het bronsysteem waar de te anonimiseren scans te vinden zijn of er wordt gewerkt met een importfunctie. 

     

Schermbouwer 

Schermbouwer wordt als optionele dienst aangeboden om toegevoegd te worden aan Atlantis. Bij het toevoegen van deze dienst wordt een korte opleiding gegeven. Hierna kunnen organisaties zelfstandig aan de slag met deze functie. Deze dienst is beschikbaar voor alle Atlantis gebruikers.

Met de dienst Schermbouwer kunnen op de beschikbare formulieren binnen de metadata modellen aanpassingen gedaan worden. Elk metadata model in Atlantis bevat één of meerdere formulieren. Deze formulieren bevatten velden waar de informatie over het object geregistreerd kan worden. Met behulp van de Schermbouwer kunnen deze formulieren zelf samengesteld worden, waarbij door de organisatie bepaald wordt welke velden, op welke plek worden getoond. Dit wordt uitgevoerd in de Configuratie Cockpit. Deze formulieren worden beschikbaar gesteld aan gebruikersgroepen waarmee toegang tot op tabel en veldniveau wordt geregeld. Formulieren die met een Schermbouwer gerealiseerd zijn kunnen worden aangevuld met zelf aangemaakte velden met behulp van de dienst Dynamische velden en Dynamische tabellen. Daarnaast integreert de Schermbouwer dynamisch met thesauri en keuzelijsten. De invoer en mutatie met deze formulieren is gebruikersvriendelijk en efficiënt doordat een hoge mate van invoer via het toetsenbord mogelijk is. 

     

Vacatures 

We zijn erg trots te mogen melden dat DEVENTit groeit. Dit betekent dat wij nieuwe klanten mogen aansluiten en uitdagende projecten mogen uitvoeren voor nieuwe of bestaande klanten. Om deze groei bij te houden zoeken wij nieuwe collega's, er staan er verschillende vacatures bij ons open. 

Bij DEVENTit werkt een team van ervaren collega's waar individuele capaciteiten en ideeën volop ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, er is veel persoonlijke aandacht en een prettige informele werksfeer. Vorige maand verscheen er nog een artikel in de media waar geschreven werd over ons bedrijf en de werksfeer. Dit artikel is hier terug te lezen. 

DEVENTit zoekt stagiaires, afstudeerders, front-end developers, support medewerkers en software engineers op zowel MBO als HBO of WO niveau. Klik op onderstaande link en bekijk de vacatures. 

     

Groepsopleiding volgen over Atlantis

Op 11 juli 2022 heeft de eerste verdiepingscursus plaatsgevonden. Het onderwerp van deze verdiepingscursus was "Efficiënt werken met verschillende bulk functionaliteiten!". De deelnemers hebben geleerd hoe zij met verschillende bulk functionaliteiten kunnen werken, denk aan bulk functionaliteiten vanuit het zoeken,  werksets en selecties. Daarna het seriegewijs beschrijven en importeren van bestanden, gevolgd door de verschillende manieren van importeren met behulp van Excel. De terugkoppelingen op deze groepstraining waren zeer positief. 

Op 13 september 2022 staat de volgende groepsopleiding op de planning. Deze groepsopleiding is gericht op de basiskennis om te werken in Atlantis, waarbij de basis functionaliteiten worden uitgelegd. De basisopleiding is bedoelt voor nieuwe gebruikers van Atlantis binnen de organisatie of gebruikers welke dit graag (nog een keer) willen zien. Het voordeel van de groepsopleidingen is dat deze tegen gereduceerd tarief worden aangeboden en door meerdere gebruikers van verschillende organisaties kan worden gevolgd. 
     

Bruikleencontract uit Atlantis

Steeds meer musea maken de keuze voor Atlantis als oplossing voor het beschrijven en publiceren van de museale objecten. Onlangs is er samen met een gebruiker van onze museum software gezocht naar een oplossing om bruikleencontracten direct uit Atlantis te genereren. Dit is opgepakt door met inzet van diensten Schermbouwer en Dynamische Velden een uitbreiding te doen aan het standaard formulier van een bruikleenaanvraag.  Deze velden en aanvullende teksten zijn vervolgens opgenomen in een zelf samengesteld rapport. Door dit rapport uit te draaien over een bruikleenaanvraag, wordt het bruikleencontract direct gegenereerd in bijvoorbeeld PDF. Zo zijn er nog tal van andere toepassingen te bedenken waar Atlantis in gezet kan worden om processen te automatiseren. Vaak kunnen organisaties dit soort toevoegingen uitvoeren zonder tussenkomst van DEVENTit. 
     

Uitgelicht: Zoeken met jokertekens

Bij het zoeken kan gebruik gemaakt worden van verschillende zoekmogelijkheden, afhankelijk van de module waardoor gezocht moet worden. Het eenvoudig zoeken is bedoelt voor het zoeken door alle velden in het formulier. Hier kunnen termen worden ingevoerd. Wanneer deze term of meerdere termen voorkomen in de beschrijving, wordt het resultaat getoond. De termen kunnen aangevuld worden met jokertekens, met als doel om de zoekvraag te verbreden of juist te versmallen. De verschillende jokertekens worden getoond in onderstaande legenda. Een voorbeeld van het gebruikmaken van jokertekens is de *. Hiermee kan de term verbreed worden met 0 of meerdere karakters om het juiste resultaat te geven. Deze kan op de volgende manieren gebruikt worden:

  • Kerk = resultaat op 'kerk'
  • Kerk* = resultaat op elk woord dat begint met kerk: 'Kerkplein' 'Kerk' 'Kerkstraat' etc. 
  • *Kerk = resultaat op elk woord dat eindigt op kerk: 'Noorderkerk' 'Kerk' 'Zuiderkerk' etc. 
De * kan op elke plek in het woord gebruikt worden. Dit werkt zowel bij het eenvoudig zoeken als het formulier zoeken. 
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000025003008_zc_v31_1657092931041_schermafbeelding_2022_07_06_om_09.14.50.png
     

Opleidingsagenda online groepstraining

Dinsdag 13 september 2022 09:30 - 12:30

Basisopleiding Atlantis - inschrijven

Donderdag 10 november 2022 09:30 - 12:30

Basisopleiding Atlantis - inschrijven

 

   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000025003008_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen