Na een aanbestedingstraject is de keuze gemaakt om de complete archiefcollectie onder te brengen in Atlantis. Voor deze beslissing genomen werd gebruikte Gemeente Venlo al een Beeldbankmodule van Atlantis. In 2022 heeft de levering, datamigratie en implementatie plaatsgevonden, welke begin 2023 is afgerond. Archiefbeheersysteem voor gemeente Venlo
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Archiefbeheersysteem voor gemeente Venlo
  • Webinar Atlantis voor Bedrijfscollecties terugkijken
  • Literaire schatkamer brengt alles over schrijvers op één plek samen
  • Atlantis Gebruikersoverleg op 11 mei 2023
  • Uitgelicht: Releasenotes

     

Archiefbeheersysteem voor gemeente Venlo

Gemeentearchief Venlo verzamelt en beheert documenten die de geschiedenis van de gemeente en zijn inwoners laat zien. Het gemeentearchief stelt deze rijke historie ter beschikking, in woord en beeld, tastbaar en online. Na een aanbestedingstraject is de keuze gemaakt om de complete archiefcollectie onder te brengen in Atlantis. Voor deze beslissing genomen werd gebruikte Gemeente Venlo al een Beeldbankmodule van Atlantis. In 2022 heeft de levering, datamigratie en implementatie plaatsgevonden, welke begin 2023 is afgerond. In Atlantis wordt de data beschikbaar gesteld aan de gebruikers via een publieksportaal. Het archiefbeheersysteem draagt bij aan het stroomlijnen van de werkzaamheden en reduceert de tijdsinvestering rondom het beheren van archiefbestanden. Dankzij depotbeheer kan direct gezocht worden naar waar een archiefstuk is ondergebracht. Onder andere de volgende modules zijn succesvol geimplementeerd: Archief- en inventarisbeheer, depotbeheer, aanvraagregistratie en scanning on demand. 

     

Webinar Atlantis voor Bedrijfscollecties terugkijken 

Eerder deze maand gaven wij een webinar met als thema ‘Beheren en presenteren van bedrijfshistorische collecties’. Steeds meer bedrijven besteden aandacht aan de bedrijfshistorische collecties. De historie van een bedrijf is een waardevol instrument om hun verleden te begrijpen, identiteit te definieren en toekomst vorm te geven. Tegelijkertijd liggen er allerlei kansen voor bedrijven om deze historie te gebruiken. Met dit webinar zijn we in gegaan op deze kansen en gaven we allerlei tips die kunnen helpen om deze collectie in kaart te brengen en te gebruiken. 
     

Literaire schatkamer brengt alles over schrijvers op één plek samen

Het Literatuurmuseum biedt vanaf deze zomer één centrale plek om informatie over een auteur aan te bieden. Op literatuurarchief.nl is het straks mogelijk om doorverwezen te worden naar andere instellingen die linked open data publiceren. Zo ontstaat een plek waar je informatie over Theun de Vries van verschillende instellingen kan bekijken, of doorverwezen wordt naar het juiste archief of de juiste bibliotheek om de gewenste informatie te vinden. Belangrijk is dat de informatie altijd bij de broninstelling blijft en daar wordt verbeterd of uitgebreid, dan verschijnt deze aangepaste informatie vanzelf in het portaal. De infrastructuur voor literatuurarchief.nl is gebouwd op basis van Atlantis. 

     

Atlantis Gebruikersoverleg op 11 mei 2023

De Atlantis Gebruikersgroep komt minimaal 1x per jaar bijeen om bij te praten over Atlantis en actuele onderwerpen binnen de erfgoedsector. Dit overleg is gericht op alle gebruikers van Atlantis. Je wordt bijgepraat over ontwikkelingen van Atlantis, er worden verschillende functies uitgelicht en er zijn groepsdiscussies over actuele onderwerpen binnen de sector. Dit overleg vindt plaats op donderdag 11 mei 2023 van 10:00 - 12:30 bij gemeente Barneveld. Het overleg wordt afgesloten met een lunch. Vanaf 09:30 is er inloop met koffie en thee.  

Adresgegevens: Raadhuisplein 2, 3771 ER Barneveld. Ruimte: Raadzaal. 

Zowel fysiek als digitaal deelnemen is mogelijk. Geef je deelname door via onderstaande knoppen. 
     

Uitgelicht: Releasenotes bekijken

DEVENTit streeft er naar om 4 keer per jaar een nieuwe versie van Atlantis beschikbaar te stelllen. Zo'n release van Atlantis bevat verbeteringen, bugfixes, nieuwe functies en belangrijke beveiligingsupdates. Eind maart was de laatste release met nummer 5.23.1.0 gereed en deze is al uitgerold bij een deel van de Atlantis omgevingen. Op de startpagina van Atlantis vind je een link naar de releasenotes, hier is te lezen wat er gewijzigd is in de nieuwe release. 
https://stratus.campaign-image.com/images/54875000028873004_zc_v46_1682078716502_scherm­afbeelding_2023_04.png
     
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000028873004_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen