Atlantis collectiebeheer

Atlantis is een volledig webbased oplossing voor collectiebeheer en het online publiceren van collecties van archieven, musea, bibliotheken en archeologie.

shutterstock_600627953-min

Registreren en beheren van collecties

Een breed scala aan verzamelingen, variërend van archief- en beeldcollecties tot handgeschreven en gedrukte bronnen, kunst en literatuur, bouwdossiers, akten en registers kunnen met Atlantis beheerd worden. Atlantis is een multimediaal informatiesysteem waarin afbeeldingen, audio/video en documenten gekoppeld worden. Dankzij geïntegreerde mediaviewers zijn deze bestanden direct te bekijken en/of beluisteren.

devices_screens_2

Presentatie van erfgoedcollecties

Online presentatie van collecties is naadloos onderdeel van de oplossing waarmee de Atlantis zoekomgeving voor het publiek  volledig integreert binnen uw eigen website of websites van derden. Collecties uit systemen van derden worden met Atlantis samengesmeed tot één geïntegreerd geheel.

Architectuur Atlantis

Atlantis Framework

Atlantis is een volledig webbased oplossing voor collectiebeheer en het online publiceren van erfgoedcollecties. Het hart van een Atlantis-omgeving wordt gevormd door het Atlantis framework. Het Framework wordt via plug-ins uitgebreid met modules, diensten en koppelingen.

black-and-white-audio-equalizer-61383

Configuratie Cockpit

Atlantis biedt veel mogelijkheden om de applicatie geheel naar eigen wensen in te richten. Met de Configuratie Cockpit wordt het voor de applicatiebeheerder nu mogelijk om de Atlantis omgeving eenvoudig zelf te configureren. De user interface is ontworpen met overzichtelijkheid en gebruikersvriendelijkheid als belangrijkste uitgangspunten. Dit komt naar voren in de schermopbouw, het gebruik van kleuren en lettertypes, iconen, de toepassing van WYSIWYG weergaven, het gebruik van overzichtelijke boom- en lijstweergaven, zoek- en filterfuncties.

Doelgroepen

Atlantis biedt doelgerichte oplossingen voor verschillende soorten organisaties in de erfgoed- en museale sector. Lees meer over deze toepassingen door een keuze te maken uit onderstaande blokken.

Archiefinstelling

Archief- en inventarisbeheer

Voor regionale-, streek-, gemeente- en stadsarchieven bieden wij verschillende oplossingen met onze archief software.

Gemeente

Informatiebeheer

Gericht op gemeentes biedt Atlantis diverse modules en functionaliteiten op het gebied van burgerzaken, wonen en informatievoorziening.

Museum

Collectiebeheer

Overzichtelijk en volledig webbased museum software om collecties te beheren met inachtneming van internationale standaarden.

Bedrijfsarchief

Bedrijfshistorie

Speciaal voor organisaties met een bedrijfshistorische collectie biedt Atlantis de module Bedrijfshistorie. Dit is een totaaloplossing voor collectiebeheer en online presentatie van bedrijfshistorische collecties.

Kleine erfgoedorganisaties

Collectiebeheer

Atlantis is ook zeer geschikt voor kleine erfgoedorganisaties zoals archiefinstellingen, musea, historische verenigingen, stichtingen en privéverzamelingen.

Archeologie

Vondsten en projecten

Atlantis biedt ondersteuning voor collectiebeheer van archeologische objecten. Zowel het opgravingsproject als de vondsten worden met deze oplossing gedocumenteerd en geregistreerd.

Overzicht

Kenmerken van Atlantis Collectiebeheer

Krachtige publicatie-, zoek- en integratiefuncties

Met Atlantis wordt het beheren, registeren en beschikbaar stellen van collecties vereenvoudigd.

Internationale standaarden

Beheer al uw collectiedata volgens gangbare internationale standaarden zoals ISAD(G), ISAAR(CPF), ISDF, GABOS, Spectrum of TMLO.

Géén gebruikerslicenties

Het Atlantis platform kent geen gebruikerslicenties of beperkingen in het aantal collecties of segmenten. Dit maakt het platform óók zeer geschikt om te delen met meerdere partijen of organisaties.

Onbeperkt support

Onderhoud en support vindt plaats op basis van een onderhoudscontract. Hierbij zijn geen beperkingen in de hoeveelheid support of het aantal meldingen.

Koppelingen

Atlantis biedt ondersteuning voor tal van koppelingen en koppelingsprotocollen. Onder andere API, OAI, SRU, HTTPS en import/export in de vorm van XML, CSV en html.

Uitbreidbaar

Met nieuwe modules, diensten en koppelingen met/naar externe systemen is Atlantis onbeperkt uitbreidbaar en klaar voor toekomstige wensen en behoeften