NDE-compatibel

Atlantis Collectiebeheer volgt de richtlijnen van het Netwerk Digitaal Erfgoed en komt daarmee in aanmerking voor de NDE Versnellingsregeling 2024. Deze regeling biedt een financiële ondersteuning voor het overstappen naar een NDE-compatibel Collectiebeheersysteem, het upgraden van het huidige collectiebeheersysteem of de realisatie van een erfgoedplatform.    

Bereik meer met de erfgoedcollecties

Door zoveel mogelijk te werken volgens dezelfde afspraken en standaarden, kunnen we erfgoed bruikbaar toegankelijk maken voor een groot publiek. Dit noemen we ‘NDE-compatibel werken’. Dit zijn richtlijnen van het Netwerk Digitaal Erfgoed over het toepassen van Linked Open Data. Atlantis biedt ondersteuning voor alle genoemde onderdelen en is hiermee volledig NDE-compatibel.

NDE Versnellingsregeling 2024

Je kunt een financiële ondersteuning aanvragen voor deze verschillende scenario’s:

  • De overstap en conversie naar een NDE Compatibel collectiebeheersysteem;
  • Het upgraden van je huidige collectiebeheersysteem;
  • De realisatie van een erfgoedplatform op basis van Linked Open Data.

Voor individuele voorstellen is een eenmalige financiële bijdrage van EUR 5.000 tot EUR 15.000 mogelijk. Voor samenwerkingsprojecten is een eenmalige bijdrage van EUR 25.000 tot EUR 50.000 mogelijk.

Wanneer betekent NDE-compatibel?

Met erfgoedorganisaties, softwareleveranciers en andere partners in het netwerk zijn de afgelopen jaren afspraken gemaakt om digitaal erfgoed beter vindbaar te maken. Je werkt NDE-compatibel als je collectiebeheersysteem:

  • Gebruik maakt van Persistent Identifiers – PID
  • Koppelt met het NDE Termennetwerk
  • Linked Open Data sets publiceert
  • Linked Open Data sets beschikbaar stelt via het Datasetregister
  • Gebruik maakt van IIIF voor beeldmateriaal

Atlantis is volledig NDE-Compatibel!

Atlantis Collectiebeheer is volledig NDE-Compatibel. Dit betekent dat je bij de overstap naar Atlantis of het upgraden van Atlantis kan rekenen op een financiele bijdrage van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over deze regeling of vraag direct een offerte aan.