Presentatie van collecties

Wij bieden oplossingen om uw collecties via internet aan het publiek te presenteren. Door slimme koppeling- en integratiefuncties staat uw collectie in een handomdraai online.

shutterstock_390086350

Presenteer uw collecties online

Met onze oplossing wordt een webomgeving gerealiseerd waarbij websitebezoekers uw collectie kunnen doorzoeken en kunnen navigeren. Deze omgeving wordt dusdanig vormgegeven dat deze naadloos opgenomen kan worden binnen uw eigen website of websites van derden.

devices_screens_2

Collectie toegankelijk op ieder apparaat

De online collectie omgeving is volledig responsive en daarmee toegankelijk via computer/laptop, tablet en smartphone. Hiermee worden uw collecties op een gebruiksvriendelijke wijze aangeboden aan uw webbezoekers ongeacht op welke wijze zij uw website bezoeken.

social-cloud

Slimme koppeling- en importfuncties

De webomgeving wordt gekoppeld aan uw collectieregistratiesysteem. Hierdoor verandert er niets aan de processen en werkwijze omtrent registreren en beheren van collecties.

close-up-photography-of-yellow-green-red-and-brown-plastic-163064

Portaalsoftware

Een collectieportaal is een webomgeving waarbij verschillende collecties aan elkaar verbonden zijn. Met een Atlantis Collectieportaal worden collecties uit verschillende collectiebeheersystemen samengesmeed tot één geïntegreerd geheel. Zo ontstaat er één omgeving voor het publiek waarbij verschillende bronnen op een en dezelfde wijze aangeboden worden om te doorzoeken

 

 

moritz-kindler-F9O1b2i8BVo-unsplash-2

Vergroot het bereik van uw erfgoedcollectie

Atlantis biedt een groot aanbod aan koppelingsmogelijkheden met platformen van derden, om zo het bereik van uw collectie te vergroten. Denk hierbij aan:

  • Archives Portal Europe
  • Delpher
  • Europeana
  • Open Archieven
  • Netwerk Oorlogsbronnen
  • Collectie Gelderland
  • MijnAdres.org

Overzicht

Kenmerken van Atlantis collectie presenatie

Systemen van derden

Oplossing voor online presenteren van collecties uit systemen van derden als Axiell Adlib, MAIS-Flexis, Memorix, TMS tot eenvoudige databases als Access of Excel.

Diensten om erfgoedervaring te verhogen

Doeltreffende functionaliteiten om de erfgoedervaring van webbezoekers te verhogen: annotaties, zoeken en presenteren via Google Maps, mogelijkheid tot dossiervorming, aanvragen, direct downloaden, webwinkel, etc.

Samenwerkingen

Een Atlantis collectieportaal is onmisbaar in samenwerkingsinitiatieven tussen erfgoedpartijen waarbij verschillende organisaties en/of registratiesystemen aan elkaar verbonden worden.