Webinars

Regelmatig organiseren wij webinars over actuele onderwerpen in de erfgoedsector. Onze webinars hebben een informatief karakter. Via deze pagina is het ook mogelijk eerder gegeven webinars terug te kijken.

Deelnemen aan webinar

Op dit moment staan er geen webinar gepland. 

Afgelopen donderdag 25 februari 2021 gaven wij het webinar ‘De stap naar een digitaal museum’ waarbij ingegaan is op de vraagstukken die deze digitale transitie bij musea oproept. Daarnaast is ingegaan op de kansen die hier liggen, samen met twee ervaren gastsprekers.

  • Uitnodiging

    Na uw aanmelding ontvangt u van ons een uitnodiging naar het platform. Deelnemen kan via desktop, laptop, smartphone of tablet. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden. Deelname is gratis en vrijblijvend.

  • Interactie

    Deelnemers kunnen via een chatfunctie vragen stellen en komen zelf niet in beeld. Ook de microfoon van deelnemers kan niet ingeschakeld worden.

  • Duur van een webinar

    De webinar start op de gecommuniceerde tijden. Een webinar neemt ongeveer 45 minuten in beslag, tenzij anders aangegeven.

Webinar terugkijken

Onderstaand vindt u eerder door ons gegeven webinars. Klik op ‘bekijk direct’ om de betreffende webinar terug te kijken.

Februari 2021

Digitaal Museum

Samen met twee ervaren gastsprekers gaven wij dit webinar over de digitale transitie bij musea. Ondewerpen als collectieinformatieplan, collectieregistratie, beschikbaarstelling, digitale duurzaamheid, samenwerking en (linked) open data komen aanbod.

December 2020

Atlantis en e-Depot

Deze webinar gaat over e-Depot en de samenwerking tussen e-Depot en Atlantis. Er zijn twee gastsprekers uitgenodigd die hebben laten zien hoe zij Atlantis en een e-Depot inzetten voor het duurzaam opslaan en aanbieden van informatieobjecten en archiefcollecties.

Oktober 2020

Digitaliseren van erfgoed

In samenwerking met Karmac gaven wij een webinar over alle ins-and-outs van het digitaliseren, online aanbieden en verrijken dan collecties.

Juli 2020

Crowdsourcing

Met deze sessie biedt gastspreker Anette de Lange (Gemeentearchivaris Gemert-Bakel) een kijkje achter de schermen bij Atlantis Crowdsourcing.

Mei 2020

Linked open data

In deze webinar wordt aandacht besteed aan het beheren en registeren van erfgoedcollecties. Gastspreker Ivo Zandhuis (adviseur Netwerk Digitaal Erfgoed) spreekt over Linked Open Data.

April 2020

Online presentatie

Webinar over het online presenteren van erfgoedcollecties en het op afstand gebruik maken van de historische kennis van vrijwilligers. Onder andere 'crowdsourcing' en 'verhalen' komen aan bod.