Webinars

Regelmatig organiseren wij webinars over actuele onderwerpen in de erfgoedsector. Onze webinars hebben een informatief karakter. Via deze pagina is het ook mogelijk eerder gegeven webinars terug te kijken.

Deelnemen aan webinar

WWebinar Beheren en presenteren van bedrijfshistorische collecties

Op dinsdag 11 april om 14:00 gaven wij een webinar met als thema ‘Beheren en presenteren van bedrijfshistorische collecties’.

Steeds meer bedrijven besteden aandacht aan de bedrijfshistorische collecties. De historie van een bedrijf is een waardevol instrument om hun verleden te begrijpen, identiteit te definieren en toekomst vorm te geven. Tegelijkertijd liggen er allerlei kansen voor bedrijven om deze historie te gebruiken. Met dit webinar gaan we in op deze kansen en geven we allerlei tips die kunnen helpen om deze collectie in kaart te brengen en te gebruiken. Met de hulp van gastsprekers Peter Glebbeek en Jan Cees Rutgers belooft dit een zeer nuttig en informatief webinar te worden.

Aanmelden kan via onderstaande knop.

  • Uitnodiging

    Na uw aanmelding ontvangt u van ons een uitnodiging naar het platform. Deelnemen kan via desktop, laptop, smartphone of tablet. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden. Deelname is gratis en vrijblijvend.

  • Interactie

    Deelnemers kunnen via een chatfunctie vragen stellen en komen zelf niet in beeld. Ook de microfoon van deelnemers kan niet ingeschakeld worden.

  • Duur van een webinar

    De webinar start op de gecommuniceerde tijden. Een webinar neemt maximaal 60 minuten in beslag, tenzij anders aangegeven.

Webinar terugkijken

Onderstaand vindt u eerder door ons gegeven webinars. Klik op ‘bekijk direct’ om de betreffende webinar terug te kijken.

November 2022

Atlantis voor musea

Met dit webinar is ingezoomd op Atlantis met de specifieke toepassing voor musea. Hier is verteld hoe Atlantis door musea toepast wordt en zijn twee projecten uitgelicht waar Atlantis geïmplementeerd is. Met de hulp van twee gastsprekers is dit een zeer informatief webinar geworden.

Maart 2022

De kracht van verhalen

Dankzij de expertise van twee gastsprekers, met ieder een eigen kijk op verhalen zullen we het onderwerp vanaf verschillende hoeken bekijken. Verzamelen, verifiëren, bewaren, publiceren en gebruiken.

Oktober 2021

Linked Open Data

Door Linked Open Data te gebruiken en te publiceren wordt een zo hoog mogelijke bruikbaarheid van data gegarandeerd. Met dit webinar gaan we in op bijbehorende vraagstukken met de hulp van twee gastsprekers.

Februari 2021

Digitaal Museum

Samen met twee ervaren gastsprekers gaven wij dit webinar over de digitale transitie bij musea. Ondewerpen als collectieinformatieplan, collectieregistratie, beschikbaarstelling, digitale duurzaamheid, samenwerking en (linked) open data komen aanbod.

December 2020

Atlantis en e-Depot

Deze webinar gaat over e-Depot en de samenwerking tussen e-Depot en Atlantis. Er zijn twee gastsprekers uitgenodigd die hebben laten zien hoe zij Atlantis en een e-Depot inzetten voor het duurzaam opslaan en aanbieden van informatieobjecten en archiefcollecties.

Oktober 2020

Digitaliseren van erfgoed

In samenwerking met Karmac gaven wij een webinar over alle ins-and-outs van het digitaliseren, online aanbieden en verrijken dan collecties.

Juli 2020

Crowdsourcing

Met deze sessie biedt gastspreker Anette de Lange (Gemeentearchivaris Gemert-Bakel) een kijkje achter de schermen bij Atlantis Crowdsourcing.

Mei 2020

Linked open data

In deze webinar wordt aandacht besteed aan het beheren en registeren van erfgoedcollecties. Gastspreker Ivo Zandhuis (adviseur Netwerk Digitaal Erfgoed) spreekt over Linked Open Data.

April 2020

Online presentatie

Webinar over het online presenteren van erfgoedcollecties en het op afstand gebruik maken van de historische kennis van vrijwilligers. Onder andere 'crowdsourcing' en 'verhalen' komen aan bod.