Webinars

Regelmatig organiseren wij webinars over actuele onderwerpen in de erfgoedsector. Onze webinars hebben een informatief karakter. Via deze pagina is het ook mogelijk eerder gegeven webinars terug te kijken.

Deelnemen aan webinar

Webinar Atlantis en e-Depot

Op dinsdag 8 december om 10:30 organiseren wij een informatie webinar over e-Depot en de samenwerking tussen e-Depot en Atlantis. Er zijn twee gastsprekers uitgenodigd die zullen laten zien hoe zij Atlantis en een e-Depot inzetten voor het duurzaam opslaan en aanbieden van informatieobjecten en archiefcollecties.

  • Uitnodiging

    Na uw aanmelding ontvangt u van ons een uitnodiging naar het platform. Deelnemen kan via desktop, laptop, smartphone of tablet. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden. Deelname is gratis en vrijblijvend.

  • Interactie

    Deelnemers kunnen via een chatfunctie vragen stellen en komen zelf niet in beeld. Ook de microfoon van deelnemers kan niet ingeschakeld worden.

  • Duur van een webinar

    De webinar start op de gecommuniceerde tijden. Een webinar neemt ongeveer 45 minuten in beslag, tenzij anders aangegeven.

Webinar terugkijken

Onderstaand vindt u eerder door ons gegeven webinars. Klik op ‘lees meer’ om de betreffende webinar terug te kijken en meer informatie te lezen over de sessie.

Oktober 2020

Digitaliseren van erfgoed

In samenwerking met Karmac gaven wij een webinar over alle ins-and-outs van het digitaliseren, online aanbieden en verrijken dan collecties.

april 2020

Online presentatie

Webinar over het online presenteren van erfgoedcollecties en het op afstand gebruik maken van de historische kennis van vrijwilligers. Onder andere 'crowdsourcing' en 'verhalen' komen aan bod.

Mei 2020

Linked open data

In deze webinar wordt aandacht besteed aan het beheren en registeren van erfgoedcollecties. Gastspreker Ivo Zandhuis (adviseur Netwerk Digitaal Erfgoed) spreekt over Linked Open Data.

Juli 2020

Crowdsourcing

Met deze sessie biedt gastspreker Anette de Lange (Gemeentearchivaris Gemert-Bakel) een kijkje achter de schermen bij Atlantis Crowdsourcing.