Webinars

Regelmatig organiseren wij webinars over actuele onderwerpen in de erfgoedsector. Onze webinars hebben een informatief karakter. Via deze pagina is het ook mogelijk eerder gegeven webinars terug te kijken.

Deelnemen aan webinar

Webinar Digitaliseren, verrijken en online aanbieden van erfgoed

In samenwerking met Karmac organiseren wij een webinar en geven we alle ins-and-outs over het digitaliseren, online aanbieden en verrijken dan collecties.

 • Wanneer: Dinsdag 6 en donderdag 15 oktober 2020
 • Tijd: 10:30 – 11:30
 • Uitnodiging

  Na uw aanmelding ontvangt u van ons een uitnodiging naar het platform. Deelnemen kan via desktop, laptop, smartphone of tablet. Deelname is gratis en vrijblijvend.

 • Interactie

  Deelnemers wordt verzocht de webcam en microfoon uit te laten staan. Via de chatfunctie is het mogelijk om vragen te stellen.

 • Duur van een webinar

  De webinar start op de gecommuniceerde tijden. Een webinar neemt ongeveer 45 minuten in beslag, tenzij anders aangegeven.

Webinar terugkijken

Onderstaand vindt u eerder door ons gegeven webinars. Klik op ‘lees meer’ om de betreffende webinar terug te kijken en meer informatie te lezen over de sessie.

april 2020

Online presentatie

Webinar over het online presenteren van erfgoedcollecties en het op afstand gebruik maken van de historische kennis van vrijwilligers. Onder andere 'crowdsourcing' en 'verhalen' komen aan bod.

Mei 2020

Linked open data

In deze webinar wordt aandacht besteed aan het beheren en registeren van erfgoedcollecties. Gastspreker Ivo Zandhuis (adviseur Netwerk Digitaal Erfgoed) spreekt over Linked Open Data.

Juli 2020

Crowdsourcing

Met deze sessie biedt gastspreker Anette de Lange (Gemeentearchivaris Gemert-Bakel) een kijkje achter de schermen bij Atlantis Crowdsourcing.