Atlantis Erfgoedwebsite

Wij realiseren onderscheidende websites in vormgeving en werking. Dankzij toepassing van de nieuwste technieken en standaarden doen we er alles aan bezoekers een optimale erfgoedbeleving te bieden.

Puzzelstukken neerleggen

Websitebouw

Wij realiseren onderscheidende websites in vormgeving en werking. Dankzij toepassing van de nieuwste technieken en standaarden doen we er alles aan bezoekers een optimale erfgoedbeleving te bieden.

devices_screens_2

Website toegankelijk op ieder apparaat

Atlantis Erfgoedwebsites zijn volledig responsive en daarmee toegankelijk via computer/laptop, tablet en smartphone. De website schaalt mee met de schermgrootte van het apparaat waarop deze wordt bekeken.Hiermee wordt uw website op een gebruiksvriendelijke wijze getoond aan uw online bezoekers ongeacht op welke wijze zij uw website bezoeken.

polaroid-photos-on-wooden-surface-1915941

Verhalen module

Gebruik de historische kennis van uw webbezoekers met de ‘Verhalen’ module. Deze functionaliteit maakt het voor webbezoekers mogelijk verhalen en multimedia te delen. Deze input is van onschatbare historische waarde. Dankzij een koppeling tussen deze module en de Atlantis beheeromgeving wordt deze content net als uw erfgoedcollecties opgeslagen in het collectiebeheersysteem en is deze volledig doorzoekbaar.

people-inside-building-3184455

Digitoegankelijkheid

De webrichtlijnen voor websites van de overheid zijn gericht op de toegankelijkheid van websites, ook voor mensen met een beperking. Recent is de standaard WCAG 2.1 opgenomen in de Europese Standaard EN 301 549 versie 2.1.2. DEVENTit is in het bezit van het certificaat voor het toepassen van de WCAG 2.1 standaard op websites en mobiele applicaties. Hiermee zijn wij uw partner om toegankelijke websites en mobiele applicaties te realiseren, uw organisatie te begeleiden naar het Drempelvrij keurmerk en het logo met de toegankelijkheidsverklaring te publiceren.

 

 

Overzicht

Kenmerken van een Atlantis Erfgoedwebsite

Diensten om erfgoedervaring te verhogen

Doeltreffende functionaliteiten om de erfgoedervaring van webbezoekers te verhogen: annotaties, zoeken en presenteren via Google Maps, mogelijkheid tot dossiervorming, aanvragen, direct downloaden, webwinkel, etc.

Grafische vormgeving

Bij ons kiest u uit bestaande template websites óf een volledig nieuw ontwerp. Onze vormgevers zullen u versteld doen staan.

HTTPS beveiling

Met behulp van een SSL certificaat garandeert een Atlantis Erfgoedwebsite een veilige verbinding.