Atlantis Museum Software

Iedere collectie is anders en uniek. Net als de mensen die ermee werken. Atlantis Museum is ontwikkeld met maar één doel voor ogen: Overzichtelijk en volledig webbased museum software om collecties te beheren met inachtneming van internationale standaarden.
art-design-gallery-group-460736

Collectiemanagement software

Door toegesneden beschrijvingsstructuren en werkprocessen gericht op kleine, middelgrote en grote musea, helpt onze software bij het registreren en beheren van de museale collecties. En alle processen die daaromheen plaatsvinden.

working-place-6248

Webbased collectiebeheer

Met Atlantis Museum software heeft u overal en altijd toegang tot uw collectie. Het platform is volledig webbased en bereikbaar via uw favoriete webbrowser.

people-walking-on-wooden-floor-inside-green-walled-building-34633

Uitbreidbaar dienstenpakket

Het dienstenpakket is uit te bereiden met functies zoals Full Audit Trail, Linked open data en de mogelijkheid tot gebruiken van, en koppelen met, (externe) thesauri. Zo biedt Atlantis volwaardige collectiemanagement software.

devices_screens_2

Maak uw collectie online toegankelijk

Presenteer uw collectie via uw website of websites van derden met behulp van een Atlantis Publieksomgeving. De publieksomgeving is naadloos onderdeel van de collectiemanagement software oplossing.

black-and-white-audio-equalizer-61383

Museum software flexibel en naar wens configureerbaar

Atlantis biedt veel mogelijkheden om de applicatie geheel naar eigen wensen in te richten. Dankzij functionaliteten zoals Configuratie Cockpit, Schermbouwer en  Dynamische velden wordt u in staat gesteld uw omgeving eenvoudig zelf te configureren.

world-1264062_1920

Linked Open Data

Linked Open Data is een belangrijk onderwerp binnen de museale sector. Door Linked Open Data te gebruiken en te publiceren wordt een zo hoog mogelijke vindbaarheid en bruikbaarheid van data gegarandeerd. Dit draagt bij aan de kwaliteit van databases en de relevantie van informatie voor het publiek. Atlantis is dusdanig doorontwikkeld dat alle beschikbare Linked Open Data toepassingen gebruikt kunnen worden. Voor gebruikers van Atlantis betekent dit dat dat zij gebruik kunnen maken van externe bronnen die Linked Open Data aanbieden, en dat externe partijen de Linked Open Data uit Atlantis kunnen gebruiken. Lees hier meer over Linked Open Data.

Overzicht

Kenmerken van Atlantis Collectiemanagement software

Krachtige publicatie-, zoek- en integratiefuncties

Met Atlantis Museum software wordt het beheren, registeren en beschikbaar stellen van museale collecties vereenvoudigd.

Internationale standaarden

Beheer al uw collectiedata volgens gangbare internationale standaarden zoals SPECTRUM, Historische Voorwerpen Kaart of Basis Registratie Kaart.

Uitgebreid autorisatiemodel

Dankzij uitgebreide autorisatiemogelijkheden worden rollen en rechten van gebruikers binnen de omgeving naar wens ingesteld.

Onbeperkt support

Onderhoud en support vindt plaats op basis van een onderhoudscontract. Hierbij zijn geen beperkingen in de hoeveelheid support of het aantal meldingen.

Koppelingen

Atlantis biedt ondersteuning voor tal van koppelingen en koppelingsprotocollen. Onder andere API, OAI, SRU, HTTPS en import/export in de vorm van XML, CSV en HTML.

Uitbreidbaar

Met nieuwe modules, diensten en koppelingen met/naar externe systemen is Atlantis onbeperkt uitbreidbaar en klaar voor toekomstige wensen en behoeften