Atlantis Museum Software

Iedere collectie is anders en uniek. Net als de mensen die ermee werken. Atlantis Museum is ontwikkeld met maar één doel voor ogen: Overzichtelijk en volledig webbased museum software om collecties te beheren met inachtneming van internationale standaarden.
art-design-gallery-group-460736

Collectiemanagement software

Door toegesneden beschrijvingsstructuren en werkprocessen gericht op kleine, middelgrote en grote musea, helpt onze software bij het registreren en beheren van de museale collecties. En alle processen die daaromheen plaatsvinden.

working-place-6248

Webbased collectiebeheer

Met Atlantis Museum software heeft u overal en altijd toegang tot uw collectie. Het platform is volledig webbased en bereikbaar via uw favoriete webbrowser.

people-walking-on-wooden-floor-inside-green-walled-building-34633

Uitbreidbaar dienstenpakket

Het dienstenpakket is uit te bereiden met functies zoals Full Audit Trail, Linked open data en de mogelijkheid tot gebruiken van, en koppelen met, (externe) thesauri. Zo biedt Atlantis volwaardige collectiemanagement software.

devices_screens_2

Maak uw collectie online toegankelijk

Presenteer uw collectie via uw website of websites van derden met behulp van een Atlantis Publieksomgeving. De publieksomgeving is naadloos onderdeel van de collectiemanagement software oplossing.

black-and-white-audio-equalizer-61383

Museum software flexibel en naar wens configureerbaar

Atlantis biedt veel mogelijkheden om de applicatie geheel naar eigen wensen in te richten. Dankzij functionaliteten zoals Configuratie Cockpit, Schermbouwer en  Dynamische velden wordt u in staat gesteld uw omgeving eenvoudig zelf te configureren.

world-1264062_1920

Linked Open Data

Met Atlantis is het mogelijk om de collectie volledig als linked open data op te bouwen en beschikbaar te stellen. Ook kan gekoppeld worden met externe terminologiebronnen. Als het gaat om het beschikbaar stellen van linked open data biedt Atlantis op object- of datasetniveau de mogelijkheid tot downloaden, koppelen of doorzoeken van de linked open data informatie.

Overzicht

Kenmerken van Atlantis Collectiemanagement software

Krachtige publicatie-, zoek- en integratiefuncties

Met Atlantis Museum software wordt het beheren, registeren en beschikbaar stellen van museale collecties vereenvoudigd.

Internationale standaarden

Beheer al uw collectiedata volgens gangbare internationale standaarden zoals SPECTRUM, Historische Voorwerpen Kaart of Basis Registratie Kaart.

Géén gebruikerslicenties

Het Atlantis platform kent geen gebruikerslicenties of beperkingen in het aantal collecties of documenten. Dit maakt het platform óók zeer geschikt om te delen met meerdere partijen of organisaties.

Onbeperkt support

Onderhoud en support vindt plaats op basis van een onderhoudscontract. Hierbij zijn geen beperkingen in de hoeveelheid support of het aantal meldingen.

Koppelingen

Atlantis biedt ondersteuning voor tal van koppelingen en koppelingsprotocollen. Onder andere API, OAI, SRU, HTTPS en import/export in de vorm van XML, CSV en HTML.

Uitbreidbaar

Met nieuwe modules, diensten en koppelingen met/naar externe systemen is Atlantis onbeperkt uitbreidbaar en klaar voor toekomstige wensen en behoeften