In de maand december organiseren wij een informatieve webinar over e-Depot en de samenwerking tussen e-Depot en Atlantis. Er zijn twee gastsprekers uitgenodigd die zullen laten zien hoe zij Atlantis en een e-Depot inzetten voor het duurzaam opslaan en aanbieden van informatieobjecten en archiefcollecties.

Webinar Atlantis en e-Depot

Dinsdag 8 december om 10:30

Papieren collecties worden opgeslagen in speciale depotruimtes om het verouderingsproces zo veel mogelijk te minimaliseren. Het historisch erfgoedmateriaal van de toekomst ontstaat vandaag in digitale vorm en papieren collecties worden veelal gedigitaliseerd. Om ervoor te zorgen dat dit digitaal archief toegankelijk blijft in de toekomst, wordt gebruik gemaakt van e-Depot oplossingen. Dit maakt e-Depot tot een belangrijk onderwerp bij gemeentes, musea, archief- en erfgoedinstellingen. 

Neem een kijkje achter de schermen

In de maand december organiseren wij een informatieve webinar over e-Depot en de samenwerking tussen e-Depot en Atlantis. Er zijn twee gastsprekers uitgenodigd die zullen laten zien hoe zij Atlantis en een e-Depot inzetten voor het duurzaam opslaan en aanbieden van informatieobjecten en archiefcollecties. 

Inschrijven

Deze sessie wordt live gegeven op dinsdag 8 december om 10:30. Via onderstaande knop kom je bij de registratiepagina. Na je aanmelding ontvangt je een bevestigingsmail met een link naar de sessie. Deze webinar duurt ongeveer 45 minuten. Komt dit moment niet goed uit? Kies dan voor ‘Later terugkijken’ zodat wij je na afloop de opgenomen sessie kunnen delen. Meedoen is gratis en vrijblijvend. 

Werken de knoppen niet? Geef uw aanmelding door via email: ldiermen@deventit.nl

   

Gastsprekers

Om verdieping te bieden op deze onderwerpen zijn Jeroen Buysse (Liberas Gent) en Arnoud Glaudemans (Streekarchief Gooi- en Vechtstreek) uitgenodigd om te spreken. Zij zullen vertellen en laten zien hoe zij Atlantis gebruiken om samen te werken met het e-Depot. Deze gastsprekers hebben ruime ervaring met dit onderwerp en hebben beide een andere invalshoek gekozen om deze koppeling in te zetten. 

Wat biedt Atlantis op het gebied van e-Depot?
Atlantis biedt gebruikers zelf de keuze om een e-Depotleverancier te kiezen. Onze e-Depotkoppeling is op verschillende manieren in te zetten, zoals de gastsprekers in de praktlijk zullen laten zien. Zo kan Atlantis objecten aan het e-depot aanbieden (ingesten) of kan Atlantis als raadpleegsysteem ingezet worden om geselecteerde objecten en metadata uit het e-Depot beschikbaar te stellen aan medewerkers en/of het publiek. 

Hoe kan ik meedoen met deze webinar?

Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met een link naar de sessie. Je kunt meekijken via je computer, laptop, tablet of smartphone. Je hoeft geen programma te installeren en kunt direct via je browser meekijken. Je komt zelf niet in beeld en krijgt de mogelijkheid tot vragen stellen via een chatfunctie.  

Voor wie?

Deze sessie is geschikt voor iedereen die zich bezig houdt met archieven, musea, erfgoed en digitale duurzaamheid. Wij nodigen je dan ook van harte uit deze uitnodiging te delen met je collega’s of collega-instellingen.

Met vriendelijke groet,

het DEVENTit team