Bij onze stand kom je meer te weten over Atlantis als archief- en collectiebeheersysteem. We hebben expertise op gebied van het toepassen van Linked Open Data bij het beschikbaar stellen van cultureel historische bronnen en haken we in op het maatschappelijk belang van het bruikbaar aanbieden van deze collecties. Bezoek onze stand tijdens Informatie aan Zee in Oostende
 
   
https://campaign-image.com/zohocampaigns/133052000002589780_zc_v95_1599466344893_banner_b_3.jpg
   
     

Bezoek onze stand tijdens Informatie aan Zee

Informatie aan Zee, het congres voor informatieprofessionals in Vlaanderen, is een evenement waarop je kennis op kunt doen, elkaar kunt inspireren en kunt netwerken. Ook dit jaar staan wij hier met onze stand om de bezoekers te voorzien van de nodige informatie en met elkaar kennis te delen. Dit evenement zal plaatsvinden op 19 en 20 oktober in Oostende (BE).


Het thema van Informatie aan Zee 2023 is Impact: Maken we het verschil? Maak het verschil! Met dat thema wordt dieper ingegaan op de maatschappelijke rol van onze sector en hoe we het zo relevant mogelijk kunnen houden voor de steeds evoluerende samenleving. Welk verschil maken we en hoe kunnen we dat verschil maken? Denk hierbij aan sessies over gemeenschap, participatie, diversiteit, dekoloniseren, een inclusieve en gelijkwaardige samenleving, ethische praktijken, duurzaamheid, zelfontwikkeling, gebruikersgericht werken, maatschappelijk werk, de impact van nieuwe technologieën op onze sector en gemeenschap, het belang van evalueren, meten en parameters, enzovoort.


Bij onze stand kom je meer te weten over Atlantis als archief- en collectiebeheersysteem. We hebben expertise op gebied van het toepassen van Linked Open Data bij het beschikbaar stellen van cultureel historische bronnen en haken we in op het maatschappelijk belang van het bruikbaar aanbieden van deze collecties. 

     
Streekmuseum Krimpenerwaard aan de slag met Atlantis- volledig NDE compatibel

Streekmuseum Krimpenerwaard is hét centrum voor cultureel erfgoed in de streek. Als je het terrein op loopt, waan je je in een wereld van 100 jaar geleden. Over een door appelbomen omgeven pad van ijsselsteentjes, loop je via het boenhok, de wagenschuur en de hooiberg tegen de 17e-eeuwse monumentale boerderij van het type ‘hallehuis’ aan.


Streekmuseum Krimpenerwaard heeft gekozen voor Atlantis Collectiebeheer Lite voor het beheren en publiceren van de collectie. Dit moment is direct aangegegrepen om de collectie volledig bruikbaar, volgens de richtlijnen van Netwerk Digitaal Erfgoed, aan te gaan bieden. Hierbij is gebruik gemaakt van de Versnellingsregeling waarbij er een financiele ondersteuning vanuit het NDE is verschaft voor de overstap naar Atlantis. 


Deze versnellingsregeling houdt in dat er een eenmalige financiele bijdrage gevraagd kan worden bij het Netwerk Digitaal Erfgoed. Deze kan gebruikt worden om een bestaand collectiebeheerssyteem te upgraden naar het toepassen van Linked Open Data. Deze regeling kan ook gebruikt worden voor de migratie naar een systeem dat voldoet aan de NDE compatibel punten. In dit geval is het zelfs mogelijk dat de volledige migratiekosten vergoed worden. 

     
Nieuwe website voor Gemeente Oldenzaal

De Gemeente Oldenzaal heeft zojuist haar nieuwe genealogiewebsite gelanceerd. Deze website beschikt over een prachtige zoekfunctie waarmee je gemakkelijk alle informatie kunt vinden over akten, registers en personen. De website is volledig in lijn met de huisstijl van de gemeente en biedt diverse zoekopties. 


"We zijn tevreden met het verloop van de implementatie. In een kort tijdsbestek is de conversie uitgevoerd en de publieksomgeving afgestemd op onze gemeentelijke huisstijl. De zoek- en presentatiemogelijkheden van onze genealogische collectie is uitgebreid. We hebben de samenwerking met DEVENTit als prettig ervaren. Onze feedback tijdens het testtraject is snel en adequaat opgepakt."


Breng een bezoek aan de website van de Gemeente Oldenzaal om een indruk te krijgen van wat Atlantis te bieden heeft.


Bij DEVENTit is het mogelijk om een volledige (erfgoed)website op maat te laten ontwerpen en realiseren. Wil je meer weten over de uitgebreide mogelijkheden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

     

Audax lanceert eigen pagina op de website van Vereniging Bedrijf en Historie

Audax heeft sinds kort hun pagina gelanceerd op de website van Vereniging Bedrijf en Historie. Het doel van Vereniging Bedrijf & Historie (VBH) is het bijeenbrengen van bedrijven die in het bezit zijn van een bedrijfshistorische collectie en er mee bezig zijn de collecties te behouden. Ondertussen hebben zij al vele grote namen aan het ledenbestand mogen toevoegen. Op de pagina van Audax lees je over de geschiedenis en krijg je een beeld van deze rijke collectie. 


Audax is een zelfstandig mediaconcern dat zich bezig houdt met het uitgeven, verspreiden en retailen van lectuur- en aanverwante producten in brede zin. Het bedrijf kent naast de hoofdvestiging te Gilze ook vestigingen in Amsterdam en Turnhout heeft over heel Nederland vestigingen van AKO, Bruna en ReadShop. Ook BookSpot is onderdeel van Audax.


Audax maakt gebruik van Atlantis voor het beheren van het bedrijfsarchief. DEVENTitis donateur van de Vereniging Bedrijf en Historie. 

     

Maak kennis met Atlantis Collectiebeheer Lite op maandag 30 oktober

Atlantis Collectiebeheer Lite, opent de deur naar professioneel collectiebeheer voor musea en erfgoedorganisaties. Atlantis Collectiebeheer Lite, webbased, is ontworpen om het registreren van museale collecties en bijbehorende processen naadloos te ondersteunen.


De inrichting van de omgeving volgt de richtlijnen van het Netwerk Digitaal Erfgoed, en is gebaseerd op de bekende beschrijvingsstandaard Spectrum, wat ervoor zorgt dat de collecties op een duurzame, bruikbare en zichtbare manier worden beheerd.  

Een opvallend kenmerk is de gebruiksvriendelijke interface. Hierdoor kan de organisatie vrijwel direct aan de slag met het beheren van collecties. Bovendien biedt het systeem een gratis standaardmigratie optie om gegevens vanuit het huidige systeem of collectiebestand moeiteloos over te zetten naar Atlantis.


Door de flexibele toegang is er altijd en overal toegang tot gegevens, zonder zorgen over beheer, beveiliging of software-updates, want DEVENTit neemt dit allemaal voor haar rekening. Atlantis Collectiebeheer Lite omvat alle essentiële functies die je van een museumsoftware mag verwachten, waaronder objectregistratie, locatiebeheer, conditiecontroles, bruiklenen, tentoonstellingen en verwervingen.

En als kers op de taart kunt je ervoor kiezen om de collecties via de eigen website toegankelijk te maken voor het publiek. Dit zorgt voor een bredere zichtbaarheid en interactie met het erfgoed, wat de betrokkenheid van bezoekers kan vergroten. Met Atlantis Collectiebeheer Lite krijg je dus niet alleen een efficiënt collectiebeheersysteem, maar ook een middel om het erfgoed te delen en te promoten.


Opmaandag 30 oktober 2023 om 14:00organiseren we een speciale online sessie waarbij Atlantis Collectiebeheer Lite in actie wordt getoond. Hier kun je alles te weten komen over deze oplossing, inclusief onze introductieactie met gratis standaardmigratie. De sessie duurt ongeveer 45 minuten. Schrijf je nu in via onderstaande knop of stuur een e-mail naar communicatie@deventit.nl om je plek te reserveren. Wij staan klaar om je te laten zien hoe Atlantis Collectiebeheer Lite het collectiebeheer naar een hoger niveau tilt!


     
   

Agenda

Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober 2023

Informatie aan Zee


Dinsdag 30 oktober 2023

Groepssessie Atlantis Collectiebeheer Lite

Online sessie, 14:00 - 14:45, meld hier aan


Vrijdag 27 oktober 2023

Preview Atlantis 7

15:00 - 17:00, meld jehieraan


Woensdag 8 en donderdag 9 november 2023

Museum Vakdagen


https://campaign-image.com/zohocampaigns/54875000030731004_zc_v93_1619794282404_lege_slide3.jpg
   

Volg ons via:

Je ontvangt deze email omdat je bent ingeschreven voor de Atlantis-nieuwsbrief. Wil je wijzigen hoe je deze mailing ontvangt? Je kunt Uitschrijven of Je voorkeuren aanpassen