Atlantis voor archeologische collecties

Atlantis biedt ondersteuning voor collectiebeheer van archeologische objecten. Zowel het opgravingsproject als de vondsten worden met deze oplossing gedocumenteerd en geregistreerd.

photo-of-man-holding-a-book-927022

Module Archeologie

De module Archeologie biedt het documenteren en beschrijven van archeologische objecten en projecten. Hiervoor worden toegesneden beschrijvingsstructuren en werkwijzen aangeboden.

 

andrew-neel-cckf4TsHAuw-unsplash

Webbased collectiebeheer

Met Atlantis heeft u overal en altijd toegang tot uw collectie. Het platform is volledig webbased en bereikbaar via uw favoriete webbrowser.

devices_screens_2

Maak uw collectie online toegankelijk

Presenteer archeologische collecties via uw website of websites van derden met behulp van een Atlantis Publieksomgeving. De publieksomgeving is naadloos onderdeel van onze oplossing.

Uitgesneden

Koppeling met Google Maps

Van objecten tot vindplaatsen en sleuven kunnen gepresenteerd worden via Google Maps. Zo kan gevisualiseerd op vindplaatsen worden gezocht. Vindplaatsen worden geregistreerd via GPS of Rijksdriehoekcoördinaten.

art-design-gallery-group-460736

Thesaurus

Er kunnen thesauri worden opgezet of gekoppeld voor de classificatie van de objecten. Zo kan een archeologisch object beschreven worden in samenhang met de omstandigheden van de vindplaats, het opgravingsproject, preservering en opslag.

black-and-white-audio-equalizer-61383

Flexibel en naar wens configureerbaar

Atlantis biedt veel mogelijkheden om de applicatie geheel naar eigen wensen in te richten. Dankzij functionaliteten zoals Configuratie Cockpit, Schermbouwer en  Dynamische velden wordt u in staat gesteld uw omgeving eenvoudig zelf te configureren.

Overzicht

Kenmerken van Atlantis Archeologie

Krachtige publicatie-, zoek- en integratiefuncties

Met Atlantis wordt het beheren, registeren en beschikbaar stellen van archeologische collecties vereenvoudigd.

Beschrijvingsmodel

Beheer al uw collectiedata en werkprocessen op basis van specifieke beschrijvingsmodellen voor archeologische collecties.

Uitgebreid autorisatiemodel

Dankzij uitgebreide autorisatiemogelijkheden worden rollen en rechten van gebruikers binnen de omgeving naar wens ingesteld.

Onbeperkt support

Onderhoud en support vindt plaats op basis van een onderhoudscontract. Hierbij zijn geen beperkingen in de hoeveelheid support of het aantal meldingen.

Koppelingen

Atlantis biedt ondersteuning voor tal van koppelingen en koppelingsprotocollen. Onder andere API, OAI, SRU, HTTPS en import/export in de vorm van XML, CSV en html.

Uitbreidbaar

Met nieuwe modules, diensten en koppelingen met/naar externe systemen is Atlantis onbeperkt uitbreidbaar en klaar voor toekomstige wensen en behoeften