Atlantis Bouwdossiers

Zet uw bouwdossiers in de etalage met Atlantis Bouwdossiers. Dankzij deze toegesneden module kunnen dossiers omtrent bouwvergunningen beheerd- en online beschikbaar gesteld worden.

 

 

heritage-stad

Bouwdossiers in de etalage

Zet uw bouwdossiers in de etalage met Atlantis Bouwdossiers. De gedigitaliseerde documenten rond het verloop van de vergunningsaanvragen, de bouwtechnische tekeningen en relevante metadata worden samengebracht binnen deze module. De module kent ondersteuning voor verschillende interactievormen als: Scanning on demand, aanvragen ter inzage en direct downloaden van reproducties.

 

 

devices_screens_2

Presentatie van bouwdossiers

Door de bouwdossiers in Atlantis op te nemen worden deze met één druk op de knop wel, niet, of deels gepubliceerd via een Atlantis publieksomgeving. Hiermee wordt deze doorzoekbaar, raadpleegbaar en reproduceerbaar voor en door het brede publiek.

 

NL-SDMGA-0346-7393-0017_0009 uitgesneden

Beperkingen in openbaarheid

Atlantis Bouwdossiers kent een onderscheid in de openbaarheid van dossiers en beschrijvingen. Zo kunnen bij het publiceren van dossiers beperkingen in de openbaarheid ingesteld worden. Een voorbeeld is dat metadata op internet doorzoekbaar is voor iedereen, maar de digitale bestanden met betreffende tekeningen enkel voor daartoe geautoriseerde gebruikers.

Mijnadres.org

Verhoog de zichtbaarheid van bouwdossiers

www.MijnAdres.org is een landelijk portaal om dossiers met bijbehorende bouwtekeningen online beschikbaar te stellen. Het portaal wordt gebruikt door particulieren en ook makelaars, notarissen en gemeentelijke instanties. Het portaal heeft een frisse eigentijdse vormgeving en is geschikt voor gebruik op een computer, tablet en telefoon. Door een koppeling tussen Atlantis Bouwdossiers en MijnAdres verhoogt u de zichtbaarheid en vindbaarheid van uw bouwdossiers.

 

 

Overzicht

Kenmerken van Atlantis Bouwdossiers

Krachtige beheer-, zoek, en publicatiefuncties

Dankzij Atlantis Bouwdossier wordt het beheren, registreren en beschikbaar stellen van dossiers vereenvoudigd.

Direct downloaden of aanvragen ter inzage

Doeltreffende aanvullingen en uitbreidingen maken verschillende vormen van aanvragen mogelijk voor online bezoekers, om deze bezoekers optimaal van dienst te zijn.

Metadatamodel

Module Bouwdossiers bevat een gestandaardiseerd matedatamodel voor het beschrijven van bouwdossiers.  Het is voor organisaties mogelijk om aanpassingen te (laten) uitvoeren om tot een metadatamodel op maat te komen.

Ook in combinatie met systemen van derden

Beheren van bouwdossiers gebeurt via de beheeromgeving van Atlantis óf door een koppeling tussen een extern beheersysteem en de Atlantis publieksomgeving. Onze publieksomgeving verhoogt de vindbaarheid van bouwdossiers en biedt slimme functies aan bezoekers.

Beschikbaarstelling aan derden

Dossiers kunnen selectief beschikbaar gesteld worden aan systemen van derden dankzij ondersteuning voor tal van koppelingsprotocollen. Onder andere via (Linked) Open Data, OAI-PMH, API en SRU.

 

Google Search

Dankzij Google Search worden bouwdossiers aangeboden aan Google voor indexering. Zoekopdrachten in Google tonen dossiers als resultaat waardoor direct naar uw omgeving doorgeklikt kan worden.