Atlantis Crowdsourcing

Hét platform om gedigitaliseerde collecties op een eenvoudige en efficiënte wijze te laten voorzien van beschrijvingen door het publiek.

working-place-6248

Vrijwilligers aan de slag

Het beschrijven van digitale collecties is een arbeidsintensief proces. Hiervoor worden veelal vrijwilligers ingezet. Met Atlantis Crowdsourcing wordt de inzet van vrijwilligers vereenvoudigd en gestimuleerd. Zo zijn organisaties in staat om via één geïntegreerde omgeving projecten voor crowdsourcing te initiëren, aan vrijwilligers beschikbaar te stellen en deze projecten effectief te begeleiden.

Laptop Crowdsourcing

Eigen portaal, eigen identiteit

Atlantis Crowdsourcing integreert naadloos met de website van uw eigen organisatie. Vrijwilligers bereiken het platform via uw website vanaf hun eigen computer, waar en wanneer zij maar willen.  Dit maakt Atlantis Crowdsourcing een optimaal middel om vrijwilligers aan de eigen organisatie te binden en het vrijwilligersbestand uit te breiden.

woman-sitting-on-chair-using-black-ipad-196649

Direct aan de slag, direct beschikbaar

Digitale collecties worden via een koppeling met het desbetreffende collectiebeheersysteem of slimme importfuncties ingelezen in Atlantis Crowdsourcing. Binnen het platform worden de benodigde invoervelden voor het publiek geconfigureerd. Met één druk op de knop staat het project online en kan het publiek direct aan de slag. Informatie welke toegevoegd en gecontroleerd is, is direct beschikbaar voor ontsluiting van de collecties.

1_b5tn7FOeLUsJ-CqGlDGXyg

Dashboards

Het Atlantis Crowdsourcing platform biedt dashboards aan voor de controleur, vrijwilliger en het project. In een dashboard wordt aangegeven hoeveel records er aangeboden zijn en hoeveel ervan beschreven, goedgekeurd, afgekeurd of gecontroleerd moeten worden.

Overzicht

Kenmerken van Atlantis Crowsourcing

Onbeperkt aantal projecten of scans

Het platform kan gebruikt worden voor een ongelimiteerd aantal projecten of scans.

Volledig in eigen beheer

Organisaties worden in staat gesteld zonder tussenkomst van DEVENTit eigen projecten in te richten en aan te bieden aan het publiek.

Slimme import- en koppelingsfuncties

Dankzij slimme functionaliteiten kan dit platform samenwerken met verschillende externe systemen.

Géén gebruikerslicenties

Er is geen limiet aan het aantal projectleiders, controleurs of vrijwilligers.

Werken met automatische goedkeuring

Per project wordt ervoor gekozen om te werken met eenmalig of meerdere malen beschrijven. Bij meerdere malen beschrijven wordt informatie die steeds hetzelfde is ingevoerd automatisch goedgekeurd.

Integreert volledig binnen de website van uw organisatie

Doordat de vormgeving van het platform volledig aanpasbaar is, integreert deze naadloos binnen de website van uw organisatie.