Webinar

Collectieregistratie voor de toekomst

Het thema van deze webinar is ‘Collectieregistratie voor de toekomst‘. In deze webinar bespreken we het beheren en registreren van archief-, historische- en museale collecties met oog op de toekomst. Een belangrijk onderwerp in deze webinar is Linked Open Data.

Schrijf in voor een van de twee sessies
Vorige maand deden wij voor het eerst ervaring op met videosessies. Afgaande op de reacties van de participanten was dit zeer geslaagd. Als passend vervolg bieden we graag twee nieuwe mogelijkheden tot het bijwonen van een webinar. Deelname is kosteloos en u bent van harte welkom om virtueel aan te schuiven.

Gastspreker
Om te ondersteunen bij het onderwerp Linked Open Data is Ivo Zandhuis gevraagd te spreken. Ivo Zandhuis is adviseur bij het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE)  en expert op het gebied van Linked Open Data.

Inschrijven
Via onderstaande knoppen kunt u kenbaar maken bij welke sessie u online wilt aanschuiven. Deze webinar zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen.

Komen deze momenten niet goed uit, en wilt u toch graag wat informatie. Laat het ons weten en wij zullen de informatie zonder verplichtingen toesturen. 

Onderwerpen

  • Beheer en registratie van collecties
  • Bestaande terminologiebronnen gebruiken
  • Vindbaarheid van digitale data als opslaglocaties veranderen
  • Linked Open Data
  • Verbinden van collecties

Wat mag u verwachten?
Professioneel opgenomen sessies die vooraf opgenomen zijn, met speciale effecten en studioverlichting? Nee. ‘Gewoon’ een live sessie met praktische informatie waar het mogelijk is te reageren en vragen te stellen, gehouden vanuit onze huis- of zolderkamers.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Na aanmelding verzenden wij een uitnodiging met een link naar ons video platform. U kunt virtueel aanschuiven via desktop, laptop, smartphone of tablet. Op het gekozen moment start de sessie. De sessie is live en u krijgt de mogelijkheid om via de chatfunctie vragen te stellen. U hoeft zelf niet uw webcam en/of microfoon in te schakelen.

Met vriendelijke groet,
het DEVENTit team